TEDx University of Piraeus 2013- TEDx ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ




Στις  20 Απριλίου, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς θα φιλοξενήσει το πρώτο TEDx University of Piraeus.  Είναι ένα από τα πρώτα Ελληνικά Πανεπιστήμια που πίστεψε στον θεσμό του TEDx «ιδέες που αξίζουν να διαδοθούν» και υλοποιείται με την πρωτοβουλία μιας ομάδας φοιτητών ( μεταξυ των οποιων και η κόρη μου -Αριαδνη  ) .


Ο τίτλος αυτός δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο επίκαιρος καθώς έρχεται για να εμπνεύσει τη φοιτητική κοινότητα να πιστέψει για να δράσει και τελικά να δώσει μια σπίθα αλλαγής στην σημερινή πραγματικότητα.



Ομιλητές από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό θα είναι εκεί για να στηρίξουν και να ενισχύσουν αυτόν τον θεσμό και να μοιραστούν τις ιδέες και τις εμπειρίες τους. Το event θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Πανεπιστημίου Πειραιά, όπου το κοινό, θα απολαύσει live performances, ομιλίες, happenings, entertaining acts, workshops αλλά και πολλές ακόμα εκπλήξεις!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ



Το πρώτο TEDx University of Piraeus φιλοξενεί στις 20 Απριλίου το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Πρόκειται για ένα event όπου επιχειρηματίες, εκπαιδευτικοί και φορείς αλλαγής της κοινωνίας θα μοιραστούν τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους και θα δώσουν στους νέους το έναυσμα να αναπτύξουν και να κάνουν πράξη τις δικές τους ιδέες.
Το TEDx University of Piraeus οραματίζεται να αποτελέσει το έναυσμα για δράση, προσφορά και θετική σκέψη στη νεανική κοινότητα, να εδραιωθεί σαν θεσμός στο πανεπιστήμιο και να γίνει γνωστό στην κοινωνία για το έργο του.
Η θεματική του TEDx University of Piraeus, που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Πανεπιστημίου Πειραιώς, είναι «Believe.Act.Change» ενώ πρόκειται να φιλοξενήσει:
·         100-150 φοιτητές στα πλαίσια του event
·         10 ομιλητές από όλο τον κόσμο
·         20 εθελοντές που θα διοργανώσουν το TEDx University of Piraeus
·         διαδικτυακή κοινότητα όπου όλοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις ομιλίες
·         χορηγούς
ία μιας ομάδας φοιτητών. Η θεματική του TEDx University of Piraeus είναι «Believe.Act.Change».
Ο τίτΜεταξύ των ομιλητών που θα ενισχύσουν τον θεσμό θα είναι και ο αρχιτέκτων Γιώργος Αραχωβίτης, ο οποίος ασχολείται με την ανάπτυξη της «Πολιτιστικής Ακτής» στην περιοχή της Ηετιώνειας Ακτής του λιμανιού Πειραιά ως υπεύθυνος, εκ μέρους του ΟΛΠ. Επιπλέον έχει ασχοληθεί με έρευνες για το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο της αυθαίρετης δόμησης στην Ελλάδα, για την αθηναϊκή νεοκλασική αρχιτεκτονική και για άλλα σχετικά ζητήματα, θεωρώντας την πόλη σαν το κατ' εξοχήν αποτύπωμα και κοινό τόπο της ανθρώπινης κοινωνίας.


Ελικρινα αξιζει ενα πολυ μεγαλο μπραβο στα παιδια  που δουλεψαν με πενιχρα οικονομικα  μεσα απο τον Οκτωβριο μεχρι τωρα για να φτασουν στην υλοποιηση του στοχου τους ! 

Σχόλια

  1. Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω Αριστεα μου πραγματικά μου έκανε εντύπωση η επιμονή και η υπομονή τους , διέψευσαν όλες τις Κασσάνδρες που κατηγορούν χρονια τώρα την νεολαία μας πως ξημεροβραδιαζεται παίζοντας τάβλι και πίνοντας ατελειωτους καφέδες δίχως ερεθίσματα και ενέργεια .

      Διαγραφή
  2. Κάτια μου είναι ελπιδοφόρο το μηνυμα του event και μάλιστα από ομάδα φοιτητών . Εύχομαι τα καλύτερα
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς Nikol μου φαίνεται πως έχουν τσαγανο τα παιδια μας και τελικά η οικονομική κρίση θα φέρει και καλα σε όλους μας

      Διαγραφή
  3. Εύχομαι να στεφθεί με επιτυχία η εκδήλωση και συ να καμαρώσεις την Αριάδνη σου που θα συμμετέχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φλωρα μου όλα τα παιδια μαζι και η Αριαδνη δούλεψαν στη διοργάνωση παρα πολυ μέχρι την υλοποίηση δυσκολίες άπειρες , πόροι μηδαμινοι , ευτυχώς βρήκαν μεγάλη συμπαράσταση απο τους καθηγητές τους και το πρύτανη και απο τους ομιλητές τους που αποφάσισαν να βοηθήσουν αφιλοκερδώς . Οι χορηγοί τους ελάχιστοι αλλα ουσιαστικοί ,κατάφεραν και εξασφάλισαν την μετάδοση του lifestream σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας και παρα πολλα πράγματα τα έστησαν μόνοι τους όπως το γεύμα των ομιλητών που μαγειρεψαν μόνοι τους χθες , τα αναμνηστικά δωρα . Τους αξίζει κάθε έπιτυχια γιατί τα παιδια μας μπορούν τα καλλίτερα σε φιλω και ευχαριστω

      Διαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ στην Αριάδνη,μπράβο στα παιδιά και σε όλους όσους συντέλεσαν για να πραγματοποιηθεί το TEDx University of Piraeus,τέτοιες ενέργειες πρέπει να επιβραβεύονται και να προωθούνται ώστε να γίνονται γνωστές σε όλο τον κόσμο!!!
    Πάντα έτσι παιδιά!!!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Ρένα μου που μας κάνουν περήφανους με τις ικαντητες τους σε φιλω

      Διαγραφή
  5. "Ο τίτλος αυτός δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο επίκαιρος καθώς έρχεται για να εμπνεύσει τη φοιτητική κοινότητα να πιστέψει για να δράσει και τελικά να δώσει μια σπίθα αλλαγής στην σημερινή πραγματικότητα".
    Εστιάζω εδώ, με μεγάλη συγκίνηση και ενθουσιασμό!!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ!!!!
    Ειλικρινά το ότι είναι και η κορούλα σου Κάτια μου, μας κάνει κι εμάς, να νιώθουμε μια περηφάνια!!!
    ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω που το μοιραζόμαστε Ροδουλα μου που μοιραζομστε τις επιτυχίες των παιδιών μας σε φιλω ψυχη μου

      Διαγραφή
  6. Μπράβο στα παιδιά για την πρωτοβουλία τους και ιδιαιτέρως στην κορούλα σου που συμμετέχει στην ομάδα αυτή.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενη μου γίνονται παράδειγμα αισιοδοξίας για όλους μας τα εικοσαχρονα καμαρια μας

      Διαγραφή
  7. Οι ελπίδες και τα όνειρα του τόπου μας είναι στα χέρια των νέων παιδιών! Αυτή η εξαιρετική πρωτοβουλία είναι μια ακόμη τρανή απόδειξη ότι έχουν όραμα, πείσμα αλλά και ενθουσιασμό να δουν μια Ελλάδα διαφορετική, να βάλουν τα θεμέλια μιας "άλλης" Ελλάδας, κρατώντας τα θετικά και αποβάλλοντας τα αρνητικά στοιχεία!
    Ενα μεγάλο "μπράβο" στους νέους!
    Φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η πίστη , η Δραση και η αλλαγή αυτη ειναι η ελπίδα των νεων μας και ειναι υποχρέωση μας Πεπη μου να τους συνδράμουμε σε φιλω και ευχαριστω για τα υπέροχα λόγια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένα "μπράβο" σε όλα τα παιδιά, αγαπητή μου Marilise και ιδιαίτερα στη κόρη σου.
    Σ΄αυτά τα νειάτα η πατρίδα μας έχει ακουμπίσει το μέλλον της.
    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

καλως όρισες !!!!!! Διαλεξε τα πιο χρωματιστά κραγιόνια σου και ξεκινα να γραψεις το σχολιο σου .......

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H ΣΟΦΙΤΑ , ΑΤΙΣ ΥΒΡΙΣ ΝΕΜΕΣΙΣ !!!!!