H ΣΟΦΙΤΑ , ΑΤΙΣ ΥΒΡΙΣ ΝΕΜΕΣΙΣ !!!!!





ΑΤΙΣ ΥΒΡΙΣ ΝΕΜΕΣΙΣ 

Η Γιώτα , εκείνο το απόγευμα , έφτασε τρεκλίζοντας στο κατώφλι του σπιτιού της , με πένθιμο πνεύμα , με πένθιμο σώμα . 

Αργά , αργά σέρνοντας τα πόδια της , προχώρησε  με κόπο στο χωλ και χώθηκε λαχανιασμένη  στη πρώτη πολυθρόνα του μικρού κερκυραϊκού σαλονιού . Ένοιωσε τα πράγματα του σπιτιού ένα γύρω να σαλεύουν , να αλλάζουν θέση και προορισμό . Νόμιζε πως χίλια σφυριά της χτυπούσαν το κεφάλι και δεν μπορούσε να ξεφύγει , σαν να είχε ξεσπάσει ξαφνική καταιγίδα σε όλο της το είναι .
Έπεσε η πρώτη αστραπή , όταν άκουσε για την λιποθυμία της Τούλας και έτρεξε στο νοσοκομείο να την προλάβει . Την αγαπούσε την Τούλα , την πονούσε από μικρό παιδί , ήταν αδύνατον να μην την αγαπάει .¨Όμως με όλα όσα είχαν συμβεί τα τελευταία χρόνια , μετά τον θάνατο της Κατερίνας , δεν την άντεχε . 

Ο πρώτος κεραυνός εν αιθρία , ήταν το τηλεφώνημα της Σόφης από κάποιον ντετέκτιβ Ιωάννου . Αγγέλου Γιώργος , αυτό το  όνομα  δυναμίτης , δεν προλάβαινε πια η μια βροντή να ακουστεί και ερχόταν με μανία κι άλλη να ξεσκίσει την ηρεμία , τη γαλήνη , ή πιο σωστά να καταβροχθίσει την πνιγηρή κουφόβραση των τελευταίων χρόνων .Ερωτήσεις , ερωτήσεις δίχως απαντήσεις , σπαράγματα πόνου , άφηνε τα ψέματα να φεύγουν από το στόμα της , σαν να μιλούσε μηχανικά μια άλλη γλώσσα ακατάληπτη , που ούτε η ίδια δεν καταλάβαινε , έπρεπε όμως να την αναπαραγάγει .

" Γιατί ο πατέρας σου ..... δεν ήταν μόνο η αγάπη της Κατερίνας ΄, αλλά και η μοναδική αγάπη της Τούλας και φτάνει . Αυτό έχω μόνο να σου πω για τον μυστήριο και όχι τόσο καθαρό Αγγέλου Γιώργο . "

Και όμως , έπρεπε άλλο να πει στη Σόφη και τον Ορέστη  .Και  ας την είχε ορκίσει η Τούλα χρόνια πριν ..................
' Δεν έχω αλλα ψέματα , αφήστε με " και μετά να έφευγε από το νοσοκομείο .

Σηκώθηκε με δυσκολία από την πολυθρόνα για να φτάσει στο δρύινο γραφείο του πατέρα της στη διπλανή κάμαρη νοιώθοντας μέσα της ένα  κενό  .  Άνοιξε με αδύναμα τρεμουλιαστά δάχτυλα , σαν να έπασχε από Πάρκινσον , το μεσαίο  συρτάρι του επίπλου και τράβηξε έξω τα γράμματα .
Παραλήπτης σε όλα ο πατέρας της , Δημητρός Αναγνώστου , καπετάνιος ποντοπόρος του εμπορικού ναυτικού , πλοίαρχος του πλοίου EVIQUEEN  το χρόνο που γεννήθηκε η Σοφί   .
Αποστολείς Δήμητρα Μιχαήλ , η δικής της Τούλα , Ωραιοζήλη -Ροζα Μιχαήλ , η αυστηρή μητερά των κοριτσιών και ξανά Δήμητρα Μιχαήλ , τέλος ένα ακόμη από τον Γιώργο Αγγέλου λίγα χρόνια μετά . 

                          
Τα γράμματα που είχε προσεχτικά φυλάξει ο πατέρας της μια ολόκληρη ζωή και βρέθηκαν στα χαρτιά του λίγες μέρες πριν χαθεί για πάντα η Κατερίνα 
Τούτα τα γράμματα που την βοήθησαν πριν χρόνια να ξεχωρίσει τα θύματα απο τους θύτες , τους θύτες από τα θύματα . 
Κείνα τα γράμματα , καθρέφτης επίκρισης , κακοήθειας , ατίμωσης , κατάλυσης της αξιοπρέπειας όλων των πρωταγωνιστών του δράματος .  Κείνα τα γράμματα που χώρισαν τις δυο επιστήθιες φίλες ,ύστερα από μια σειρά θανάτων .

" Αν είχες μιλήσεις τότε πατέρα .... αν !!!!! "

Ατις , ύβρις και τώρα η νέμεσις 

Ήταν όλοι τους μέρος αυτής της δραματικής πραγματικότητας , ή μήπως ήταν όλα μια δική της διαστροφική επινόηση , ένα  θέατρο σκιών  που εκείνη παρακολουθούσε αμίλητη και ακούνητη ??
Δεν ήταν διαστροφή , ήταν οι σκοτεινές στιγμές , οι έρωτες , οι δαίμονες ο πόλεμος ..........

Πως να συμφιλιωθεί με την Τούλα πως ????????
Παραμιλούσε και έκλαιγε γοερά όταν ένας ξαφνικός θόρυβος ακούστηκε στη κεντρική πόρτα Σαν γδούπος από ανθρώπινο σώμα που σκόνταψε με δυναμη , μετά τα δυνατά χτυπήματα του ρόπτρου . 
Τέτοια ώρα ποιος .... και έκανε να κοιτάξει το μεγάλο ρολόι του τοίχου όταν ακούστηκε μια αντρική φωνή  .

"' Κυρία Αναγνωστου , κυρία Γιώτα , ανοίχτε παρακαλώ , είμαι ο Ορέστης της Σόφης , με ακούτε  , ανοίχτε  , είναι μεγάλη ανάγκη " 

Άρπαξε  στο χέρι της τα κιτρινισμένα γράμματα και έτρεξε προς την εξώθυρα ...........

" Εδώ είμαι ....έρχομαι !!!!!!!!"


Παρέλαβα την σκυτάλη από την Μαρία μας και αυτή ήταν η δική μου  συνέχεια στη Σοφίτα.
Η Σοφίτα είναι ένα συλλογικό διήγημα που θα γραφεί από 16 μπλόγκερς. 
Την αρχή την έκανε η Μαρία Νι και θα μας δώσει και το τέλος. Θα μεσολαβήσουν οι συνέχειες των άλλων μπλόγκερς με την ακόλουθη σειρά.


Η ΕΛΕΝ  Β συνεχίζει  

Σχόλια

  1. Κάτια μου καλησπέρα σου. Με μεγάλη, όπως και πριν, αγωνία, παρακολούθησα το δικό σου επεισόδιο στην πανέμορφη Νουβέλα που είναι σε εξέλιξη.
    Μου άρεσε επίσης η δική σου συνέχεια.
    Θεματολογικά συνεχίζει να ανεβάζει τον πύχη του μυστηρίου με την εισαγωγή νέου προσώπου-συνδέσμου, αυτού του πατέρα της Δημήτρη Αναγνώστου, καπετάνιου, που προφανώς γνωρίζει πολλά σημαντικά πράγματα που κρατούν όλα τα πρόσωπα.
    Σαν αναγνώστης η αγωνία μου κορυφώνεται, αυτό το ένιωσα και με το δικό σου επεισόδιο.
    Λογοτεχνικά η γλώσσα σου είναι πολύ όμορφη, έχει ροή, έχει μια δομή που αυξάνει την αγωνία μας.
    Μου άρεσε πάρα πολύ καλή μου, μπράβο για τη συμμετοχή σου και προχωράμε προσδοκώντας και την όμορφη συνέχεια.
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαννη μου σε ευχαριστω απο καρδιας για τα υπέρχοχα λόγια σου , θελω να πιστευω πως τα καινουρια γραμματα και ο καταλιτικος ρολος της Γιωτας θα μας προχωρησουν πιο γρηγορα στην αληθεια σε φιλω !!!!!!

      Διαγραφή
  2. Μου αρέσει η εξέλιξη των χαρακτήρων, χαρακτήρων που δεν είχε σκεφτεί καν. Αυτή είναι και η μαγεία της συλλογικής γραφής.
    Σ΄ευχαριστώ Κάτια μου για την όμορφη συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μας χαραξες την πορεια σειρα μας λοιπον να ταξιδεψουμε στο χαρτη σου και να φτιαξουμε ενα ομορφο συνολο σε ευχαριστω και εσενα και ολες τις προηγουμενες φιλες για την εμπνευση που μου χαρισατε !!!!

      Διαγραφή
  3. Η εξέλιξη που του εδωσες ειναι καταπληκτική, με νεα δεδομένα και πρόσωπα να αναδύονται στην ιστορία της σοφίτας και να μας δινει την εντύπωση οτι τα μυστικά ειναι πολλά περισσότερα απ'οσο φανταζόμαστε!
    Ανυπομονω για τη συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπορει και να ειναι πολλα μπορει και λυθουν ομως ορθα κοφτα σαν τον γορδιο δεσμό εξαρταται απο τις επομενες φίλες σε ευχαριστω πολυ πολυ

      Διαγραφή
  4. Κάτια μου καταπληκτική και η δική σου συνέχεια!!! Πολύ καλογραμμένο το κείμενό σου, έδωσες νέα τροπή στην ιστορία και κορύφωσες την αγωνία.
    Μας άφησες σε πολύ κρίσιμο σημείο, αλλά έδωσες πολύ ωραία πάσα στην επόμενη.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενη μου μαγευτικα αι εγω η ιδια με ολα οσα ειχα διαβασει μεχρι τωρα ,περιμενω με αγωνια την συνεχεια σε ευχαριστω πολυ ψυχη μου χιλια φιλια

      Διαγραφή
  5. Πολύ μου άρεσε η συνέχεια που
    έδωσες Κάτια μου
    Η αγωνία κορυφώνεται κι η ιστορία
    διαρκώς εμπλουτίζεται
    Θαυμάσια η πάσα σου!!!

    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μοναδικη μου Ελενη σε ευχαριστω με ολη μου την καρδια για τα λογια σου πραγματικα η ιστορια καθε φορα απογειωνεται και την απολαμβανω και εγω πολυ !!!!

      Διαγραφή
  6. Δεν ήθελα να τελειώσει...αυτό σημαίνει πως κατάφερες να με πάρεις μαζί σου, να με βάλεις στην ιστορία...σημαίνει πως έγραψες μια καταπληκτική συνέχεια κι απολάμβανα τη ροή της!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι να πρωτοπω εγω για σενα , πραγματι προσπαθησα να παρω στοιχεια απο όλες σας το μονο που δεν εχωσα πουθενα αν και μο αρεσε πολυ ηταν τα 28 κυπαρρισια σου σε φιλω καρδουλα μου και σε ευχαριστω πολυ για την εμπνευση που μου χαρισες !!!!!!

      Διαγραφή
  7. Διαβάζω και δεν χορταίνω !! Κάτια μου έδωσες νέα τροπή στην ιστορία προσθέτοντας νέα δεδομένα και πρόσωπα !! Και δίνεις μια ωραία πάσα στην επόμενη φίλη !!!
    Καλό ξημέρωμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γλυκεια μου Νικολ , προσπαθησα να κρατησω το ενδιαφερον ψηλα οπως και οι ππροηγουμενες φιλες μας γνωριζοντας πως οι επομενες εχουν και αυτες δυνατη πένα και θα μας μαγεψουν σε φιλω !!!!

      Διαγραφή
  8. Μου άρεσε πολύ που άνοιξες κι άλλη σελίδα, που μας ξεδίπλωσες κι άλλη οπτική! Για να δούμε την συνέχεια.. ανυπομονώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινα μου σε ευχαριστω ολα ηταν μα συνδιαστικη των προηγουμενων ειμαι συγουρη πως η συνεχεια θα μας μαγεψει !!!!!!

      Διαγραφή
  9. Πω πω συνέχεια!!Κάτια μου υπέροχα έδωσες τη σκυτάλη στην Έλεν Β. Νέο πρόσωπο... Γράμματα... Η Γιώτα ξέρει πολλά, ε; Μπράβο μπράβο, πολύ καλογραμμένη η δική σου ''Σοφίτα''και η αγωνία μας στα ύψη!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ενδιαφέρον! Έβαλες και νέο πρόσωπο και κάποια αποδεικτικά στοιχεία, και με βαριά συνείδηση η Γιώτα! Πολύ καλό! Μπράβο! Η επόμενη παρακαλώ.... Ανυπομονώ για το παρακάτω! Μπράβο Κάτια μου φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νασαι καλα Μαιρη μου δεχνει τοσο γεματη αυτη η ιστορια σε φιλωω

      Διαγραφή
  11. Κάτια μου, συναρπαστική η συνέχεια που δίνεις!!! Με καθήλωσες και ανυπομονώ για την εξέλιξη!!!
    Αντε βρε κορίτσια να το τελειώσετε, να το ολοκληρώσετε, μ' έχει φάει η αγωνία! χι χι
    Πολλά γλυκά φιλιά, φίλη μου
    Μπράβο, μπράβο, μπράβο!!!
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρινα μου σε ευχαριστω καρδια μου υπεροχη συνολικη δουλεια !!!!!

      Διαγραφή
  12. Πολύ πολύ ωραία η δικη σου ιστορία. Αναμενουμε τη συνεχεια. Μπραβο παιδια!
    Καλή συνέχεια στη μέρα μας.
    Σε φιλώ γλυκά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πωπω πολυ δυσκολεψες τα πραγματα... δεν ειναι το τυπικο ερωτικο τριγωνο αλλα εμπλεκονται κι αλλα μυστικα κι αλλα προσωπα! Πολυ ωραια και δυνατη συνεχεια! Μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πωπω πολυ δυσκολεψες τα πραγματα... δεν ειναι το τυπικο ερωτικο τριγωνο αλλα εμπλεκονται κι αλλα μυστικα κι αλλα προσωπα! Πολυ ωραια και δυνατη συνεχεια! Μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπράβο Κάτια μου, έδωσες υπέροχες πάσες για την πορεία και εξέλιξες κι άλλο την ιστορία μας!
    Υπέροχη όπως πάντα η γραφή σου!
    Φιλάκια πολλά :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κάτια μου, όπως πάντα απολαυστικό το γραπτό σου! Απίστευτη πλοκή έχει αυτή η νουβέλα τέλος πάντων! Αγωνία, χιλιάδες ερωτηματικά...
    Μπράβο σε όλους...
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα ειναιενα ονειρο ολο τουτο στη νουβελλα μας σε ευχαριστω καλη μου Φιλια !!!!!

      Διαγραφή
  17. Αχ πολλοί μαζευτήκανε στη σοφίτα και πώς θα τους κάνουμε ζάφτι;
    Κάτια μου, αν δεν ήμουν στα επόμενα επεισόδια, θα ενθουσιαζόμουν με την πλοκή που έδωσες. Του έδωσες καινούργια διάσταση με πολλά ενδεχόμενα. Μ' αγχώνει λίγο η συνέχεια γιατί ένα κομμάτι της πρέπει να γραφτεί από μένα. Άντε να δούμε...
    Φιλιά γλυκά και συγχαρητήρια Κάτια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω παλι γιατι ειμαι ιδαιτερα ικανοποιημενη Κανελλακι μου που θα γραψεις εσυ την συνεχεια σε φιλω και σε ευχαριστω λατρεμενη μου !!!!!!

      Διαγραφή
  18. Νέα πρόσωπα, νέα μυστικά... η αγωνία κορυφώνεται κι έχω περιέργεια πού θα καταλήξει όλο αυτό!
    Μπράβο, Κάτια μου! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Να δω εγώ που είμαι η επόμενη "συνέχεια" τι θα γράψω με τόσες πάσες που έκανες!!!!
    Νομίζω ότι εδώ κορυφώνεται η πλοκή!! Και δεν είμαι καθόλου σίγουρη γαι το πόσο καλά θα τα καταφέρω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειδες καρδουλα μου ποσο καλα τα καταφερες τελικα , μια γραμμη μια στιγμη και το κειμενο κυλαει μοναχο του στη συνεχεια !!!!

      Διαγραφή
  20. Ολο και πιο πολύ γινεται το μυστηριο στην ιστορια αυτή..και εσύ Κατια μου εδωσες υπεροχη πάσα στην επόμενη φιλη ..για να δουμε πως θα είναι η συνεχεια .. γιατί εχουμε και αγωνια για την εξελιξη οι επομενες... μπραβο Κάτια μου να περνας ομορφα καλο σου βραδυ .. φιλακιαα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Περίμενα πώς και πώς τη συνέχεια της ιστορίας και αυτό που διάβασα με συνάρπασε και με αποζημίωσε για την αναμονή... αλλά, ταυτόχρονα, μεγάλωσε την αγωνία για την επόμενη σκυτάλη!

    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εξαιρετικά κυλά η ιστορία!! Μπράβο Κάτια μου!! Ολο και πυκνώνει το μυστήριο!! Αντε να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση!!! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

καλως όρισες !!!!!! Διαλεξε τα πιο χρωματιστά κραγιόνια σου και ξεκινα να γραψεις το σχολιο σου .......

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο