top five favorites challenge No 2 Ελληνικες Σειρές


Συνεχιζω το παιχνιδι της φίλης Μαρίας  με την επιλογή των 5 αγαπημένων ελληικών σειρων



 στο νο 1  επιλέγω τη  Λωξανδρα με την Μπετυ Βαλαση  παιγμενη στην ΕΡΤ αρχές δεκαετίας του 1980 

 βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Μαρίας Ιορδανίδου και περιγραφει την ιστορια της πολίτισσας γιαγιας της  από το γάμο της ως τα γεράματά της. Η Λωξάντρα παντρεύεται σε μεγάλη ηλικία ένα χήρο με τέσσερα παιδιά, τον Δημητρό. Μεγαλώνει παιδιά, τα παντρεύει, ξενιτεύεται, γερνάει και μέσα απ' την ιστορία της ξεδιπλώνεται και η ιστορία ολόκληρου του κόσμου της Πόλης, μέσα από τα γεγονότα που τον σημάδεψαν πριν τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

στο νο 2 επιλέγω τις Τρεις Χαριτες  μια κωμική σειτρά του MEGA  αρχές της δεκαετίας του 90 , με τις μοναδικές Αννα Παναγιωτοπούλου , Νένα Μεντή και Μίνα Αδαμάκη και την Μπεμπεκα ( Αννα Κυριακού )  των Ρέππα και Παπαθανασίου που περιέγραφε την καθημερινότητα των τριων αδελφων κατω απο την ίδια στέγη με ενα σωρό εφτραπελα  

στο Νο 3 επιλέγω  Και οι παντρεμενοι εχουν ψυχή  στον Αντ1


  με ήρωες  τον γυναικά Ακάλυπτο (Αντώνης Καφετζόπουλος), τον ερωτύλο οδοντίατρο Μάκη (Γιώργος Παρτσαλάκης) και τον επίδοξο συγγραφέα Ρένο (Αλέξανδρος Μυλωνάς) οι οποίοι με τις σκανδαλιές τους τους έβγαζαν τις γυναίκες τους  Μαρία Τζομπανακη , Ρενα Λοιζιδου , Κωνσταντινα Μιχαήλ  κυριολεκτικά από τα ρούχα τους. 


 Στο Νο 4 Περι Ανεμων Κι Υδατων  μια  υπέροχη κοινωνική σειρά  , μια ρομαντική ηθογραφία με μουσική Μικη Θοδωρακη  γυρισμενη στην πανεμορφη Κερκυρα με λατρεμενους ηθοποιούς , Θαναση Βέγγο , Δέσποινα Μπεμπεδελη , Σπύρο Παπαδοπουλο , Γωγω Μπρέμπου Ελενη Χατζηαργύρη , Αντιγονη Βαλακου  


Στο νο 5 Η προβα Νυφικού   απο το ομωνυμο βιβλίο της Ντορας Γιαννακοπούλου  σε σκηνοθεσία Κωστα Κουτσομύτη  το 1995  



ότι αγαπούσα, ήταν ένα ψέμα,
έμοιαζε με πρόβα, πρόβα νυφικού.
Όπως η ζωή μου που κάθε μέρα,
με πάει πάντα και καπου αλλού

Μαρινελα 
Γρηγόρης Βαλτινός , Φίλιππος Σοφιανος , Αντζελα Γκερέκου , Αγγελος Αντωνόπουλος Πέγκυ Τρικαλλιωτη ,Πέμυ Ζουνη , Ανδρεας Βουτσινας ,, Δημητρης Τζουμακης και πολλοι πολλοι άλλοι    





Σχόλια

  1. Λάτρευα "3 χάριτες" και "Παντρεμένους"!
    (Γενικά είμαι της κωμωδίας -και των ταινιών τρόμου αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση!)
    Τη "Λωξάντρα" την έβλεπα όταν δούλευα ως γραμματέας (όταν δεν είχα τίποτα να κάνω στο γραφείο εννοώ, όχι την ώρα της δουλειάς!) επειδή δεν έπιανε η τηλεόραση κανένα άλλο κανάλι! Μου άρεσε όμως! Δε μπορώ να πω!
    Σε φιλώ πολύ-πολύ, κορίτσι μου!
    όμορφο βράδυ και καλή εβδομάδα εύχομαι!
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. apapapa και εσυ λατρευες Χαριτες και την βουτυομπεμπεκα και τον ακαλυπτο πολυ χαιρομαι !!!!! καλη βδομαδα αστερι μου !!!!

      Διαγραφή
  2. Της έχω δει όλες αυτές τις σειρές, εκτός από την "Λωξάνδρα" (δεν είχα γεννηθεί ακόμη!) που έχω διαβάσει τόσα καλά και έχω δει κάποιες σκηνές.
    "Χάριτες"... λατρεμένες!
    "Περί ανέμων και υδάτων"... εξαιρετική σειρά με τον σπουδαίο Θανάση Βέγγο!
    Πρόβα Νυφικού... πρόσφατα που την πρόβαλλε ο ΑΝΤ την έβλεπα ευχάριστα όπςω τότε!
    "Οι παντρεμένοι έχουν ψυχοί" εννοώ την έβλεπα φανατικά, πλέον δεν την αντέχω, ούτε μια σκηνή να δω και δεν ξέρω γιατί μου έχει 'κάτσει' έτσι!
    Φιλιά και Καλή εβδομάδα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα,καλή εβδομάδα
    Γνωστές όλες εχτός η τελευταία
    Λωξάντρα και χάριτες – συμφωνούμε
    Η αγαπημένη μου ήταν η Ολγα (Παναγιωτοπούλου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημερα! καλη εβδομαδα!
    σουπερ επιλογες!
    φιλακιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα Κάτια μου!! Πολύ όμορφες σειρές!!! Κι εμένα μου αρέσαν πολύ οι Χάριτες κι η Πρόβα νυφικού!! Καλή βδομάδα να χεις!! Φιλάκια πολλά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα γλυκιά μου Κάτια!καλή βδομάδα να έχουμε..εξαιρετικές οι σειρές που έβαλες στην ανάρτησή σου!!λατρεύω την ''πρόβα νυφικού΄΄την ξαναείδα με χαρά πρόσφατα..απο τις πιό αξιόλογες και ποιοτικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης!!φιλάκια άπειρα!!ένα όμορφο απογευματάκι σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...Αχ ματια μου ποσο μα ποσο το θελω..μα ο Κυριος πιστευω θα ενωσει τον δρομο μας καποια στιγμη..να σαι σιγουρη..ετοιμαζομαστε εδω κι ενα μηνα για το Μπαζαρ στην πολη μας..και για αυτο δεν δινω το παρον μου..σας πεθυμισα ολους..μα πιο πολυ το Κοριτσι μου..μμμμμμ τις ετοιμαζω κι ενα δωρακι πολυ πολυ ομορφο..σας φιλω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ωραίες επιλογές!!
    κι όμορφα που μας τις θύμησες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

καλως όρισες !!!!!! Διαλεξε τα πιο χρωματιστά κραγιόνια σου και ξεκινα να γραψεις το σχολιο σου .......

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H ΣΟΦΙΤΑ , ΑΤΙΣ ΥΒΡΙΣ ΝΕΜΕΣΙΣ !!!!!