Πάσχω !!!!!


Πάσχω ….. !!!!!


Αν κοριτσάκι  μου εγώ έγραφα τη ζωή μου σε βιβλίο ,οι λέξεις θα έκαιγαν το χαρτί  αν την γύριζαν σήριαλ να έβλεπες κλάμα που θα έριχνε ο κόσμος  . Πράγματα όμορφα αγνά , βγαλμένα μέσα από τη ζωή αλλά χάλασαν τώρα πια οι αξίες ,   χάλασαν και οι άνθρωποι  .
Ο Θόδωρος ήταν το καμάρι της γειτονιάς  μας . Ευθυτενής , χαμογελαστός , ντόμπρος  το καμάρι κάθε μάνας    Και όμως αυτό το καμάρι  επιβεβαίωνε την ρήση « από αγκάθι βγαίνει ρόδο  » Ο πατέρας του ένας άνθρωπος καλοτατος ‘ίδιος ο Θόδωρος , η μάνα του μια αγροίκα , απαίδευτη γυναίκα που της έφταιγαν όλοι και όλα ,  η Τουρκοβασίλω με το όνομα  .
Τέλειωσε ο Θόδωρος , τον Αρχιμήδη  , βγήκε μηχανικός τρανός και  μπαρκάρισε στο καράβι , !!!    Και έλαχε τούτο το παλληκάρι να με αγαπήσει με έναν έρωτα πλατωνικό  , με μια αληθινή αγάπη και εγώ κοριτσάκι μικρό δεκαέξι χρόνων , ίσα που τελείωνα το σχολαρχείο , ένοιωσα βασίλισσα μόνο αυτό σου λέω . Έφερνε η Τουρκοβασίλω προξενιές  με προίκες τρανταχτές  , τίποτα ο Θόδωρος  , θα το σκεφτώ  μάνα  της έλεγε .  Πέρασαν δυο χρόνια , και από δω και από κει εκείνος της τόπε , άλλος της μήνυσε για την συμπάθεια αναμεταξύ μας   , στυλώνει τα πόδια μια μέρα κάτω η Τουρκοβασίλω  έξω από την αυλή μας , α δεν στο είπα  πως τα σπίτια μας ήταν όμορα , και αρχίζει τις κατάρες για μένα και την οικογένεια μου πως ταχατες της ξεμυάλισα με καμώματα και μάγια  το  γιο . Άνω κάτω γινηκε η γειτονιά μας . Βγήκαν έξω οι γειτόνισσες , ο άντρας της και οι γιοι της να την μαζέψουν  και η μάνα μου θυμάμαι έκλεισε τα παντζούρια και τα παράθυρα  για να μην  ακούμε εμείς τα παιδιά τις κατάρες και τα ουρλιαχτά της  . Το επόμενο βράδυ ,ο Θόδωρος  βρηκε την τολμη   και μαζί με τον πατέρα του ήρθαν στο σπίτι  με λουλούδια και γλυκά  να  ζητήσουν συγγνώμη  για τα φερσίματα της   αλλά περισσότερο από όλα για να ζητήσει εκείνος το χέρι μου .Και τότε έγινε κάτι αλλόκοτο που  με σημάδεψε   για ολάκερη τη ζωή μου , δεν ξέρω αν έπραξαν καλά οι γονείς μου γιατί κάθε λέξη που έλεγε ο πατέρας μου πρώτα την συζήταγε με την μάνα μου  , ορθώθηκε  , έτσι λεβεντανθρωπος  όπως ήταν και λέει με  δυνατή φωνή  « άκου εδώ παιδί μου , εγώ έχω παιδί    καλό και δεν παρακαλώ  , με τιμά η πρόταση σου αλλά το κορίτσι μου  θέλω να ζήσει ευτυχισμένο , όχι να μου το πεθάνει μια κακιά πεθερά "




Τέλειωσαν όλα εκείνο το βράδυ , εγώ κλείστηκα για μέρες μέσα στο σπίτι σαν το αγρίμι στο κλούβι , δεν έτρωγα δεν έπινα , μονάχα έκλαιγα  . Εκείνος μπαρκάρισε μέσα στην εβδομάδα  Σύντομα μετακόμισε και η οικογένεια του δυο στενά παραπάνω  και ο καθένας μας πηρε άλλο δρόμο .  Αχ Πάσχω , έτσι δα με φώναζε  !!!!!

 Αυτή ήταν η συμμετοχή μου στο δευτερο Παιχνίδι με τις λέξεις του δεύτερου κύκλου της  Φλώρας  μας στον οποίο συμμετείχαν 31 κείμενα, το δικό μου οριακα προλαβε το χρόνο και την χιλιοευχαριστώ  ευχαριστω την Μαριλενα που με ψήφισε και συγχαιρω απο καρδιας όλους μα τους νικητές 

                                                                      το κύπελλο  συμμετοχής !

Σχόλια

  1. όμορφη πολύ η ιστορία σου!!!
    τι ιστορία, δηλαδή... σαν ντοκουμέντο μοιάζει

    μπράβο σου κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω με την Βίκυ, αληθινό μου φαίνεται όλο τούτο..

    Καλημέρα να έχεις, και είμαι περίεργος να δω την επόμενη συμμετοχή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μοιαζει πραγματι σαν να βγήκε απο τις ιστορίες μιας αυλης καλε μου σε ευχαριστω και πολλα πολλα συγχαρητηρια

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα Κάτια μου! Ήταν μια θαυμάσια ιστορία ανάμεσα σε εξίσου όμορφες κι αξιόλογες συμμετοχές!!! Καλή επιτυχία να χεις και σε επόμενες συμμετοχές και να χαίρεσαι να δημιουργείς!! Σε φιλώ γλυκά!!! :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ηταν γραφτο.
    Καποιου η ψυχη δεν το'θελε...
    και δεν εγινε.

    Σε φιλω γλυκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραία ιστορία και πολύ ρεαλιστική! Τελικά μάλλον καλή θα έλεγα την κατάληξή της. Θα της έβγαζε το λάδι της ηρωίδας, η στρίτζω πεθερά.
    Φιλιά! Καλό μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα Marilise μου,
    όμορφη και αυτή η ιστορία.. Χαίρομαι που η κοπέλα δεν κατέληξε με την "κακιά" πεθερά.. αν και, ποια πεθερά είναι καλή;;-όλες οι νύφες όλο και κάτι έχουν να σύρουν, όπως και οι πεθερές-
    Φιλάκια! Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ όμορφες οι "λέξεις" οι βγαλμένες απ' τη "ζωή"! Τη δική σου, κάποιου άλλου ζωή, τι σημασία έχει; Εμείς απολαύσαμε την ανάγνωση! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ όμορφο το κείμενο σου και πολύ ρεαλιστικό!!! Συγχαρητήρια!!! Φιλάκια πολλά και να έχεις μια υπέροχη συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλησπερα αγαπημενη μου φιλη!!
    για να ειμαι ειλικρινης η ιστορια σου ηταν η αμεσως επομενη που θα ψηφιζα εαν διναμε 4 ψηφους. μου αρεσε παρα πολυ και βρηκα τον τιτλο ιδιαιτερα ευρηματικο και καλλιτεχνικω θα πω! παρασυρθηκα μαζι της!

    συγχαρητηρια κοριτσακι μου! φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και έλεγα......ποια είναι αυτή που.....Πάσχει!
    Εσύ ήσουνα τελικά Κάτια με αυτήν την όμορφη και πολύ ευρηματική ιστορία.
    Χαίρομαι Κάτια που η Φλώρα αποφάσισε να.....κουρέψει τις συμμετοχές γιατί ο μεγάλος όγκος των ιστοριών δεν μας επέτρεπε να διαβάσουμε με ιδιαίτερη προσοχή όλα τα κείμενα.
    Να είσαι καλά να γράφεις και εμείς ακόμη καλύτερα για να σε διαβάζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστέρι μου εσύ νομίζω πως ήταν η πιο σωστή κίνηση αυτή της Φλωρας μας , χίλια ευχαριστω για τα ομορφα λόγια Χριστινακι μου !!!

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα συμπαίχτρια και καλό μήνα!!!
    Εξαιρετική η "Πάσχω" σου.
    Με κέρδισε από την πρώτη ανάγνωση.
    Ακολούθησαν πολλές ακόμα..
    Γράφεις πολύ όμορφα, στρωτά και "καθαρά"!!!
    Να είσαι καλά
    Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλο μηνα Γιωργο μου σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λόγια αλλα και ο Συνδεσμος ήταν τοσο αληθινος συνεχισε και συ εχεις υπέροχη πένα σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

καλως όρισες !!!!!! Διαλεξε τα πιο χρωματιστά κραγιόνια σου και ξεκινα να γραψεις το σχολιο σου .......

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H ΣΟΦΙΤΑ , ΑΤΙΣ ΥΒΡΙΣ ΝΕΜΕΣΙΣ !!!!!