τα μπισκότα του Αη Βασίλη για την Δήμητρα


Υποσχέθηκα στη φίλη Δήμητρα μια συνταγή για εκείνα τα περίφημα μπισκότα που περιμένουν το βραδυ της παραμομής τον Αη Βασίλη μαζί με ένα ποτήριγάλα και τα καρότα των Ταράνδων

  Η Δήμητρα μας  λοιπόν του for my friends  , με εντυπωσιασε απο την πρώτη στιγμή που την συναντησα . Χείμαρρος λέξεων , συναισθημάτων , εικόνων , σε κατακτά απο την πρωτη  κιόλας φραση της "Φιλία σημαίνει μοιράζομαι "  Και έτσι και αλλοιώτικα θάταν άδικο να μην  την γνωρίσετε και να μην απολάυσετε την ζεστή αγκαλιά της !!!

 και βέβαια για κείνην προορίζεται το βραβείο της βδομάδας αυτής !!!!! ( και για τον Παναγιώτη και την Αναστασία )

                           
όσο για τα μπισκοτάκια του Αη Βασίλη ύστερα απο πολλές προσπάθεις καταλήξαμε στα πολύ κλασσικά σκωτσέζικα shortbread  ( o really ) δοκιμασμένη και πετυχημένη παλιά συνταγή .

ΥΛΙΚΑ
250 γραν φρέσκο αγελαδινό βούτυρο κομμενο σε κυβάκια
125 γρ ζάχαρη άχνη ή αν θέλετε καστανή ζάχαρη περασμένη στο μιξεράκι χειρός
250 γρ αλέυριγια όλες τις χρήσεις και
150 γρ ρυζάλευρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καοσκινίζουμε και ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα τους δυο τύπους αλευριών . Κτυπάμε το βούτυρο με την ζαχαρη με το μιξερ χεριού μέχρι να γίνει μια ομοιογενής μάζα . Ριχνουμε  κατόπιν τα αλυρια και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί απαλή αφράτη ζύμη . Ανοίγουμε μα τα χέρια μας την ζύμη ώστε να απλωθεί παντού και να είναι ισόπαχη και  είτε την κόβουμε με κουπ πατ στρογυλλα  , ειτε την απλώνουμε πάνω σε λαδόκολλα  σε παραλληλόγραμμο ή στρογγυλό ταψάκι . Κατόπιν τρυπάμε την επιφάνεια της με ένα πηρούνι , περάστε την με ασπράδι αυγού και πασπαλίστε την με χρωματιστή ζάχαρη

 Ψήνουμε περίπου 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς δηλαδή έως να ξανθίνει  .   Στη  περίπτωση του ταψιού , αφού την αφήσουμε να κρυώσει κόβουμε τα κομμάτια μας είτε παραλληλόγραμμα είτε τρίγωνα αν πρόκειται για στογγυλλο ταψί σαν να είναι τούρτα .

VIA WWW.THE BAKER-CHICK.COM   
                          

 Πως μου αρέσουν τα χριστούγεννα δεν λέγεται  !!!!! σας φιλώ 



Σχόλια

  1. Ηρθα για το κερασμα και βλεπω και βραβειο;;;;; Με κακομαθαινεις!!! Σ´ευχαριστω παρα πολυ για τα πολυ ομορφα λογακια που εγραψες για μενα Κατια!! Πραγματικα με συγκινησες γιατι γνωριζομαστε διαδικτυακως λιγο καιρο. Χαιρομαι πολυ που σου αρεσει το σπιτακι μου και που εισαι πλεον φιλη μου!!! Ευχομαι σε ολες τις bloggers πολλες και καλες αναγνωσεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή και άξια η Δήμητρα και να το χαίρεται το βραβείο της.....
    Και μαζί μ' εκείνη πήραμε κι' εμείς τη συνταγή για τα μπισκότα!!!!
    Ευχαριστούμε
    Φιλάκια Κάτια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και εμάς μας αρέσουν τα χριστουγεννιάτικα... χρυσοχέρα μου φίλη!!! νάσαι καλά!! με το καλό να χαρούμε τις γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eύχομαι από καρδιάς καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη, ευτυχία. Να είναι καλύτερη από την προηγούμενη και να μας φέρει αυτό που μας αξίζει!
    Και φυσικά πολλές, πολλές υπέροχες αναρτήσεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

καλως όρισες !!!!!! Διαλεξε τα πιο χρωματιστά κραγιόνια σου και ξεκινα να γραψεις το σχολιο σου .......

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H ΣΟΦΙΤΑ , ΑΤΙΣ ΥΒΡΙΣ ΝΕΜΕΣΙΣ !!!!!