Παρος - Ραφηνα , ενα παιχνιδι !!!!

Η συμμετοχη μου στο "Παιζοντας με τις λέξεις " της μιας και μοναδικής φίλης μας Μαριας 
, που επαξια συνεχιζει το παιχνιδι της Φλωρας μας  , αυτη τη φορα νικητρια στεφθηκε η Ελενη μας 

Στο σύθαμπο αχνά πέρα ξεχώριζες τα φώτα της Ραφήνας . Μεγάλο και κουραστικό το ταξίδι από την Πάρο τούτη τη φορά   και έχοντας μαζί του  καινούριο  συνταξιδιώτη , πέρασε όλο  το ταξίδι  στο σκεπαστό κατάστρωμα με ένα νοτικο που πότιζε βαθιά το δέρμα του αλμύρα , ιδρώτα και καρβουνιά .  
Τα μεγάφωνα άρχισαν να στριγκλίζουν « σε δέκα λεπτά φτάνουμε στο λιμάνι της Ραφήνας , παρακαλούνται οι  κύριοι επιβάτες και οι οδηγοί των αυτοκινήτων να προετοιμαστούν , το πλοίο θα αναχωρήσει άμεσα για τον επόμενο προορισμό του » και ο κάθιδρος  καμαρωτός για πολλοστή φορά άδειαζε  σιωπηλός  τα γεμάτα  με αποτσίγαρα τασάκια  , τις άδειες συσκευασίες , τις ζελατίνες από τα περιοδικά και ότι άλλο βρώμικο άφηνε η επέλαση των βαρβάρων στην τεράστια σακούλα του !!!!
Μόλις έφταναν έπρεπε να κατέβουν από τις σκάλες και να προχωρήσουν πέρα μακριά από το λιμάνι να βρουν το αυτοκίνητο . Πόσες φορές είχε βγει εκτός ορίων με τους Ραφηνιώτες που τοποθετούσαν κάθε Παρασκευή απόγευμα   τσιμεντόλιθους , καφάσια , γλάστρες και ότι άλλο  μπορείς να φανταστείς στο δρόμο για να « κρατάνε »  το χώρο μπροστά από τα σπίτια και τα μαγαζιά τους , ώστε να μην παρκάρουν όσοι παίρνουν το πλοίο από την Ραφήνα για τις Κυκλάδες . Κάποιος πρέπει  κάποτε να τους πει ότι όλο αυτό το σχήμα είναι παράνομο , ένα σπίτι  ή ένα μαγαζί έχουν  ή νοικιάζουν τέλος πάντων  , όχι το δρόμο που βρίσκεται το σπίτι τους .
Τη δεκαετία του 90 , σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στα  ανθρωποειδή κτήνη που είχαν ρίξει  φόλες και σκότωσαν 25 σκυλιά και μερικές γάτες στην Ραφήνα  , απέκτησε έναν φίλο  ,έτσι τυχαία . Ένα ήρεμο ανθρωπάκο , που θα έλεγε κανείς πως έμοιαζε να μην έχει επαφή με τον υπόλοιπο  κόσμο πέρα από τα δικά  του μικροπροβλήματα  επιβίωσης . Είχε ένα μικρό υπόγειο βιβλιοπωλείο στην Ραφήνα , ένας φιλόσοφος της ζωής  σε αποστολή  . Εκεί  άφηνε  το αυτοκίνητο του  έκτοτε κάθε που ταξίδευε στις Κυκλάδες , ακριβώς μπροστά στη βιτρίνα και  «έβρεχαν» τις συναντήσεις τους στο φευγιό και στο απάντεμα με ρακί και ατελείωτη συζήτηση   . Μια μικρή ορθογώνια βιτρίνα με δερματόδετους ξεθωριασμένους  τόμους από όλα τα βιβλία της Τζειν Οστεν  , Εμμα , Περηφάνια και προκατάληψη , Τζευν Ευρ  , παρακαταθήκη μνήμης για έναν ερώτα που έσβησε νωρίς . Μέχρι εκεί  ,καμία περαιτέρω εξήγηση , στα τόσα χρόνια φιλίας τους το μονό που είχε ξεστομίσει κάποτε με πίκρα , ήταν πως  η ζωή του μετά από εκείνην  «βγήκε εκτός τροχιάς »
Το πλοίο έφτασε ήδη στη Ραφήνα , ζέστη υγρασία παντού , τα σχοινιά έπεσαν οι καβοδέτες τρέχουν  , ώρα για να προχωρήσουν . Σκύβει και παίρνει αγκαλιά τη  μικρούλα    ημιαιμη σκυλίτσα  , θαναι δώρο έκπληξη στο φίλο του τον βιβλιοπώλη να τον συντροφεύει τον επόμενο χειμώνα  στη Ραφήνα
« Μέρες καλλίτερες θαρθουν »  από τα μεγάφωνα   ακούγεται  ο Σαββόπουλος  

Σχόλια

  1. Κάτια μου συγχαρητήρια θερμά για το ταξίδι που μας πήγες με την εξαιρετική ιστορία σου! Οι σκηνές που περιγράφεις στο λιμάνι της Ραφήνας μου είναι γνώριμες και θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.
    Καλό σαββατοκύριακο να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλη Κυριακη Μαρακι μου , σε ευχαριστω χρονια τωρα η Ραφηνα μας πονάει !!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Αφηνει ενα αισιόδοξο μηνυμα!
    Πολύ δυνατη συμμετοχή Κατια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω Αριαδνη μου, στη φωτογραφια ειναι ενα Αδέσποτακι η Λασκαρω που τελικα βρήκε ενα ζεστό σπιτικό πριν λίγες μερες οχι ομως στη Ραφηνα σα φιλω

      Διαγραφή
  3. Όμορφο ταξίδι, όμορφες σκέψεις, όμορφα εκφρασμένες. Η Περιγραφή στις εικόνες που αναδεικνύονται είναι πολύ παραστατική.
    Να σου ευχηθώ πάντα όμορφες εμπνεύσεις όπως και στιγμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ μου άρεσε η συμμετοχή σου, μου άρεσε η γραφή σου και η ροή της ιστορίας σου.
    Μπράβο, Κάτια μου. Φιλιά και καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάτια μου καλημέρα και καλό φθινόπωρο να χεις!! Μπράβο σου για την ωραία και γλαφυρή ιστορία σου!! Ενθουσιάστηκα πολύ με το κλείσιμο και το νόημα που θες να μας περάσεις!! Να σαι καλά και καλή βδομάδα να χεις!! Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριλου μου καλο φθινόπωρο σε ευχαριστω απο καρδιάς ειδικά για την επισήμανση για το τελος σε φιλω

      Διαγραφή
  6. Κάτια μου συγχαρητήρια για την τόσο ατμοσφαιρική συμμετοχή σου!
    Σε ευχαριστώ πολύ για όλα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οικείες εικόνες από το λιμάνι...
    Ο επίλογος άφησε την αισιοδοξία να μας παρασύρει!
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπώ τον Χικμέτ... χάρηκα που διάβασα κάτι δικό του σήμερα εδώ.
    Καλή εβδομάδα να έχεις, Κάτια μου, φιλιά πολλά!

    ดูหนังออนไลน์

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

καλως όρισες !!!!!! Διαλεξε τα πιο χρωματιστά κραγιόνια σου και ξεκινα να γραψεις το σχολιο σου .......

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H ΣΟΦΙΤΑ , ΑΤΙΣ ΥΒΡΙΣ ΝΕΜΕΣΙΣ !!!!!