Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Πάσχω !!!!!


Πάσχω ….. !!!!!


Αν κοριτσάκι  μου εγώ έγραφα τη ζωή μου σε βιβλίο ,οι λέξεις θα έκαιγαν το χαρτί  αν την γύριζαν σήριαλ να έβλεπες κλάμα που θα έριχνε ο κόσμος  . Πράγματα όμορφα αγνά , βγαλμένα μέσα από τη ζωή αλλά χάλασαν τώρα πια οι αξίες ,   χάλασαν και οι άνθρωποι  .
Ο Θόδωρος ήταν το καμάρι της γειτονιάς  μας . Ευθυτενής , χαμογελαστός , ντόμπρος  το καμάρι κάθε μάνας    Και όμως αυτό το καμάρι  επιβεβαίωνε την ρήση « από αγκάθι βγαίνει ρόδο  » Ο πατέρας του ένας άνθρωπος καλοτατος ‘ίδιος ο Θόδωρος , η μάνα του μια αγροίκα , απαίδευτη γυναίκα που της έφταιγαν όλοι και όλα ,  η Τουρκοβασίλω με το όνομα  .
Τέλειωσε ο Θόδωρος , τον Αρχιμήδη  , βγήκε μηχανικός τρανός και  μπαρκάρισε στο καράβι , !!!    Και έλαχε τούτο το παλληκάρι να με αγαπήσει με έναν έρωτα πλατωνικό  , με μια αληθινή αγάπη και εγώ κοριτσάκι μικρό δεκαέξι χρόνων , ίσα που τελείωνα το σχολαρχείο , ένοιωσα βασίλισσα μόνο αυτό σου λέω . Έφερνε η Τουρκοβασίλω προξενιές  με προίκες τρανταχτές  , τίποτα ο Θόδωρος  , θα το σκεφτώ  μάνα  της έλεγε .  Πέρασαν δυο χρόνια , και από δω και από κει εκείνος της τόπε , άλλος της μήνυσε για την συμπάθεια αναμεταξύ μας   , στυλώνει τα πόδια μια μέρα κάτω η Τουρκοβασίλω  έξω από την αυλή μας , α δεν στο είπα  πως τα σπίτια μας ήταν όμορα , και αρχίζει τις κατάρες για μένα και την οικογένεια μου πως ταχατες της ξεμυάλισα με καμώματα και μάγια  το  γιο . Άνω κάτω γινηκε η γειτονιά μας . Βγήκαν έξω οι γειτόνισσες , ο άντρας της και οι γιοι της να την μαζέψουν  και η μάνα μου θυμάμαι έκλεισε τα παντζούρια και τα παράθυρα  για να μην  ακούμε εμείς τα παιδιά τις κατάρες και τα ουρλιαχτά της  . Το επόμενο βράδυ ,ο Θόδωρος  βρηκε την τολμη   και μαζί με τον πατέρα του ήρθαν στο σπίτι  με λουλούδια και γλυκά  να  ζητήσουν συγγνώμη  για τα φερσίματα της   αλλά περισσότερο από όλα για να ζητήσει εκείνος το χέρι μου .Και τότε έγινε κάτι αλλόκοτο που  με σημάδεψε   για ολάκερη τη ζωή μου , δεν ξέρω αν έπραξαν καλά οι γονείς μου γιατί κάθε λέξη που έλεγε ο πατέρας μου πρώτα την συζήταγε με την μάνα μου  , ορθώθηκε  , έτσι λεβεντανθρωπος  όπως ήταν και λέει με  δυνατή φωνή  « άκου εδώ παιδί μου , εγώ έχω παιδί    καλό και δεν παρακαλώ  , με τιμά η πρόταση σου αλλά το κορίτσι μου  θέλω να ζήσει ευτυχισμένο , όχι να μου το πεθάνει μια κακιά πεθερά "
Τέλειωσαν όλα εκείνο το βράδυ , εγώ κλείστηκα για μέρες μέσα στο σπίτι σαν το αγρίμι στο κλούβι , δεν έτρωγα δεν έπινα , μονάχα έκλαιγα  . Εκείνος μπαρκάρισε μέσα στην εβδομάδα  Σύντομα μετακόμισε και η οικογένεια του δυο στενά παραπάνω  και ο καθένας μας πηρε άλλο δρόμο .  Αχ Πάσχω , έτσι δα με φώναζε  !!!!!

 Αυτή ήταν η συμμετοχή μου στο δευτερο Παιχνίδι με τις λέξεις του δεύτερου κύκλου της  Φλώρας  μας στον οποίο συμμετείχαν 31 κείμενα, το δικό μου οριακα προλαβε το χρόνο και την χιλιοευχαριστώ  ευχαριστω την Μαριλενα που με ψήφισε και συγχαιρω απο καρδιας όλους μα τους νικητές 

                                                                      το κύπελλο  συμμετοχής !

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

ενα ακόμη unpaixtable βραβείο


Και βέβαια η Palomita αποφάσισε να μου χαρίσει ένα ακόμη πανέμορφο βραβείο για να μην παραπονιέμαι και όχι μόνο .
   Όπως καταλαβαίνετε, τα βραβεία και οι ερωτησοαπαντήσεις τους  είναι  μια καλη ευκαιρία να ξεσκονίσω το έγώ μου , να έπιδιορθώσω τις σχετικές φθορές και ατέλειες ( μην γελάτε παρακαλώ ,)  καιι  να εκτεθω.

Οι κανονισμοί του βραβείου:
1)Στην αρχή της ανάρτησής σου πες μας από  ποιον έλαβες το βραβείο και βάλε σύνδεσμο προς το blog του!
2)Επ! Μη βαριέσαι! Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις!
3)Οι έξι ερωτήσεις είναι πάντοτε ίδιες, ενώ η έβδομη συντάσσεται από τον unpaixtable και απευθύνεται στους επόμενους...
4)Πρότεινε πέντε άτομα για να λάβουν το βραβείο και βάλε σύνδεσμο προς τα ιστολόγιά τους.
5)Στο τέλος του post απεύθυνε την πιο unpaixtable ερώτησή σου στους bloggers που προτείνεις!
6)Και μη ξεχνάς κάτω από την εικόνα με το σήμα του βραβείου βάλε link που οδηγεί στην ανάρτηση (http://www.all4blogs.gr/arthra/unpaixtable-blogger-award). Όταν το κάνεις, give a shout to all4blogs διότι θα σε προσθέσει στη λίστα με τους συμμετέχοντες!!  

Και συνεχίζουμε ακάθεκτοι !!!!
Νούμερο 1 :Intro ( Όνομα, Τοποθεσία, Ζώδιο, Blog Platform)

Το όνομα που χρησιμοποιώ εδώ είναι το Marilise   το πραγματικό μου όνομα είναι Κάτια από το Αικατερίνη  , πασίγνωστο και μη εξαιρετέο 
Το ζώδιο μου είναι Ιχθύς με ωροσκόπο  Σκορπιό  και επτά πλανήτες στο Υδροχόο την μέρα της γέννησης , τόσα ξέρω τόσα σας ομολογώ τις επεξηγήσεις στους ειδήμονες !
Μένω στα νότια προάστια της Αθήνας , δεν ζω δίχως την θέα στη θάλασσα και πιστεύω πως σύντομα θα εγκαταλείψω το άστυ για ένα νησί του Αιγαιου , προσευχηθείτε ι μαζί μου  να τα καταφέρω !!!

Νούμερο 2: Ποιο είναι το moto του Blog σου; Αν δεν έχεις σκέψου ένα τώρα!
 « οι δεύτερες σκέψεις κρείττονες  .. Ευριπίδης » για μένα το άκρως αυθόρμητο  και παρορμητικό άτομο  λειτουργεί σαν φρένο επαναφοράς  
Νούμερο 3: Αν το blogging ήταν παιδικό παιχνίδι, ποιο θα ήταν και γιατί;
Μα φυσικά τι άλλο από τουβλάκια , Τουβλάκια  ξύλινα , Lego , μικρά πήλινα ή και χωμάτινα  φτιαγμενα σε αυτοσχέδια καλουπια  το πιο δημηιουργικό παιχνίδι που αφήνει εμας τα παιδια- bloggers να αυτοσχεδιάζουμε και να δημιουργούμε κάθε φορα κατι καινουριο και μονοι μας αλλα και με συντροφια !!!. 

Νούμερο 4: Όταν γίνω διάσημος blogger θα... (συμπλήρωσε την φράση) 
Θα τυπωσω το blog μου σε βιβλίο για να σκάσει η Martha Stewarts και πολλοι ακόμη

Νούμερο 5: Κάνε φίρμα την λιγότερο δημοφιλή ανάρτηση σου.
Δεν έχω παράπονο παντα έχουν οι αναρτήσεις μου απήχηση στο κοινό αλλα για μια στεναχωρήθηκα   i http://katitimou.blogspot.gr/2012/05/blog-post_03.html

Νούμερο 6: Ποια κατηγορία ιστολογίων, θα ήθελες να αφανίσεις από την blog- όσφαιρα και γιατί;
Μου αρέσουν όλα ως έχουν , ουδέν σχόλιο !!!! .
Νουμερο 7  ( της Palomitas )  Ποια ήταν τα πιο χαρούμενα Χριστούγεννα που ζήσατε και γιατί;
Τη χρονιά που  πραξικοπηματικά γύρισα παραμονή από το μαιευτήριο με τη τρίτη μου κόρη ( σιγά και να έκανα εγώ εκει μέσα Χριστούγεννα ), προηγήθηκαν από ότι καταλαβαίνετε οι τσάντες με τα δωρα που έφερε το μωρό στις αδελφές του και από πίσω το port bebe  . Καποια στιγμή ακουω την Αριαδνη (1η )  να  λέει στη Ιλια  (2η). «Άκου σήμερα είναι μεγαλή μέρα  ήρθε το μωρό και έφερε δώρα , θα έρθουν παππούδες γιαγιάδες και προγιαγιάδες και θα φέρουν δώρα , το βράδυ θα έρθει και ο άη  Βασίλης θα φέρει και αυτός δώρα καλε δεν θα χωράμε στο σπίτι από τα δώρα και αύριο θαρθουν και άλλοι και άλλοι » . Ε κάπως  έτσι έγινε και κράτησε αυτή η μαγεία της σύναξης  για χρόνια και κραταει ακομη και σήμερα με μερικές απωλειες αγαπημένων !!!

Η δική μου  μιας και μπήκαμε στο πνευμα των Χριστουγέννω  νο 7 θα είναι  «Ποιο ήταν το πιο αγαπημένο σας παιχνίδι ?»
Το αφιερώνω στους φίλους και στις φίλεςβραβείο απο τρεις φίλες !!!!!


 Η φίλη μας η Γιώτα  μέρες πριν μου χάρισε ένα υπέροχο βραβείο, παράλληλα μου το χάρισε και η αγαπημένη μου Βάσω  .   Αλλα φυσικα και απο την  Σοφια μας που την άφησα παραπονούμενη και με "το κλειδί στο χέρι ".  Πραγματικά το χαζευα στα blogs και μου άρεσε να διαβάζω τις απαντήσεις των φίλων μας ,  ένα ξεδίπλωμα  προσωπικοτήτας μεσα από τις απαντήσεις τους .

1)Τι σε ενέπνευσε και τι σημαίνουν για σένα το όνομα του blog σου και το όνομα, με το οποίο υπογράφεις τα κείμενά σου;
ΜΑΡΙΛΙΣΕ  είναι τα αρχικά από τα ονόματα των κοριτσιών μου  Μαρία Αριάδνη – Ιλια – Σελένα  η έμπνευση της ζωής μου ,  όσο για την υπογραφή μου είναι το πραγματικό μου όνομα  ΚΑΤΙΑ   

2)Ποια φωτογραφία θα βάζατε για την 'ζωή'; 

3)Αν σε σταματούσαν στον δρόμο απ' το Blog TV και σε ρωτούσαν  "Ποιο είναι το χαρακτηριστικό σου γνώρισμα, σύμφωνα με τα  λεγόμενα των άλλων;", τι θα απαντούσες; Ποιο είναι;
   Ο αυθορμητισμός μου και η αμεσότητα μου!!!!,
4)Ποιο στοιχείο βρίσκεις γοητευτικό και σε κάνει να συνεχίζεις να γράφεις;
  

Ξαφνικά  πριν τρια χρονια βρέθηκα σε τούτον εδώ  τον κόσμο που έχει σάρκα και οστά και κάθε άλλο παρά  virtual είναι  Μοιάζει όλο τούτο με εκείνο το θέατρο της Δευτέρας που άκουγα παιδάκι στο ραδιόφωνο και γινόμουνα ταυτόχρονα σκηνοθέτης , σκηνογράφος , ενδυματολόγος  , τεχνικός  και θεατής καθώς έντυνα με την φαντασία μου τις φωνές των ηθοποιών , εδώ συναντώ τους φίλους μου και στήνουμε όλοι μαζί καθημερινά μια καινούρια παράσταση  , μοιραζόμαστε χαρές και λύπες  , συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε την ζωή  !!!

5)Αν δεν ήσουν άνθρωπος, τι θα ήθελες να είσαι και γιατί;
 Ένα κοχύλι , ένας Ναυτίλος  για να ταξιδεύω σε θάλασσες , ωκεανούς , ακτές να με παίρνουν στα χέρια τους οι άνθρωποι να ακούω τις ιστορίες τους και να ακούν τις δικές μου
6)Αγαπημένη λέξη:
Θάλασσα  
Και έφτασε η ώρα να το παραδώσω στους επόμενους 7 bloggers 
http://giasminblogspotcom.blogspot.gr/ στην Αννα μας 
http://musicpicturesartetc.blogspot.gr/ Στην Λαμπρινή  
http://hengeo.blogspot.gr/ σε εναν καινουριο φίλο 
 http://skouliki-skoulikia.blogspot.gr/  στο Χρήστο 
http://marilenaspotofart.wordpress.com/2013/10/  στη Μαριλενα μου 
 Σοφία μου συγχωρεσέ με θα επανορθώσω άμεσα !!!!!


             σας φιλω  !!!!

Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

το βραβειο της Φαντασίας !!!!!

Στην ΕΛΕΝΗ ΦΛΟΓΕΡΑ  , το κοριτσι με την ατελειωτη έμπευση , που της σταθηκε γενναιοδωρος ο Οκτωβρης και της χαρισε 4 γιορτές στο σπιτικό της  γιατι απλα το αξιζει !!!!!

 "Καλώς ήρθατε στον χώρο μου, τον οποίο δημιούργησα θέλοντας να μοιραστώ μαζί σας τις δυο μεγάλες αγάπες μου, που είναι το γράψιμο παραμυθιών και οι κατασκευές με ό,τι υλικό μου κεντρίσει το ενδιαφέρον. "Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Δωρακι δωρακι


Και κτύπησε επιτέλους ο ταχυδρόμος το κουδούνι για να φέρει ένα ΔΩΡΟ

Το μπισκοτάκι που κέρδισα στο giveaway της καταπληκτικης φίλης ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑΣ 


Πραγματικά οι φωτογραφίες το αδικούν είναι λαχταριστό μόνο η μυρωδιά του λείπει σας λέω , ταιριάζει με χειμωνιάτικα και καλοκαιρινά ρούχα και όλη η τσαχπινιά είναι το ροζ-μοβ φιογκάκι του   !!!

Και για να θαυμάσετε ακόμη περισσότερο τα έργα του κοριτσιού , το μπισκοτάκι το συνόδευαν αστεράκια  και φάκελος origami όπως μόνο εκείνη ξέρει να φτιάχνει αριστοτεχνικα  !!!!!!!πολλά πολλά φιλιά σε όλους σας και ένα μεγάλο ευχαριστω στη Σπυριδουλα  Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

TOP FIVE FAVORITES CHALLENGE

Ήταν Ιούλιος κοντά στα γενέθλια της μεγάλης κόρης μου που πρωτοσυναντησα την Μαρια  και το υπέροχο ιστολογιο της μέσα από το Δελφινακι μας  Ανακάλυψα τα δρώμενα και τα φετίχ της και ενθουσιαστηκα , Της υποσχέθηκα πως θα λάβω μέρος στο TOP FIVE FAVORITES CHALLENGE  της  , ένα δρώμενο με 21 διαφορετικά  θέματα για 21 βδομάδες  που ξεκίνησε 5 Αυγούστου , περισσότερες λεπτομέρειες  θα μπορέσετε να βρείτε εδώ 

Πέρασε ο καιρός με τούτα και με εκείνα , υποχρεώσεις δεσμεύσεις τρεχάματα αλλά δεν ξέχασα την υπόσχεση μου και έτσι αποφάσισα να προχωρήσω άμεσα και να επισπεύσω τις αναρτήσεις για να προλάβω το τέλος  Δεκέμβρη , εύχομαι να μην απογοήτευσα τη φίλη μου που στάθηκε τόσο γενναιόδωρη μαζί μου .

TOP 5 FAVORITES ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ  λοιπον 

Νο 1 ΚΑΛΠΙΚΗ ΛΥΡΑ

Η υπόθεση αφορά μία λίρα κάλπικη η οποία φτιαχτηκε  από το πρωταγωνιστή της πρώτης από τις 4 ιστορίες δηλαδή τον Βασίλη Λογοθετίδη, που όμως δεν καταφέρνει να προσφέρει στους κατόχους της εκείνα που ονειρεύονται δηλαδή τα πλούτη. Θεωρείται μια από τις 1000 καλύτερες ταινίες του παγκοσμίου κινηματογράφου 
κλασικη ατακα  : " Ο παράς είναι πάντα κάλπικος " ,., ' αόματος  


Σκηνοθεσια Γιωργου Τζαβελλα , Μουσικη Μανος Χατζηδακης και ενα ματσο διασημοι ηθοποιοι 


Βασίλης Λογοθετιδης , Ιλυα Λυβικου , Μίμης Φωτοπουλος , Σπεραντζα Βρανα , Δημητρης Χορν Ελλη Λαμπετη , Ορεστης Μακρης , Δημητρης Μυρατ 

  
Νο 2 Της κακομοιρας - ο Μπακαλογατος 

Με τον Κωστα Χατζηχρηστο ,  κατεργάρη "μπακαλόγατο" να  προσπαθεί να χαλάσει τα σχέδια του πλούσιου αφεντικού του Παντελη  να παντρευτεί μια κατά πολύ μικρότερή του κοπέλα.
ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΤΑΚΑ  Ζηηηηηηηηκοοοοοο Κωστας Χατζηχρηστος , Μαρικα Νεζερ , Κωστας Δουκας , Νίκος Ριζος 

ΝΟ 3 ΜΙΑ ΤΡΕΛΛΗ  ΤΡΕΛΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 

Η Μίκα είναι μια νεαρή γυναίκα που ζει σε μια τρελή... οικογένεια. Η μητέρα της η Πάστα Φλώρα είναι αλλοπαρμένη, η μικρή της αδελφή ανεξέλεγκτη και ο σχεδόν διαζευγμένος με τη μητέρα της πατέρας, είναι καλός αλλά δειλός και μαλακός. Είναι αρραβωνιασμένη με τον Μίκη, αλλά μια μέρα πριν το γάμο τους πηγαίνει στη Βενετία και εκεί παντρεύεται τον Ανδρέα, ο οποίος αφού την γνωρίζει και ανακαλύπτει την φύση της οικογένειας της χωρίζει την Μίκα και αναλαμβάνει να τους λογικέψει. Προσπαθεί να επαναφέρει τον πεθερό του στο σπίτι του μέσω μιας ψεύτικης αρραβωνιαστικιάς αλλά τον ανακαλυπτουν. Η Πάστα Φλώρα όμως δεν ξέρει ότι είναι ψεύτικη. Η Μίκα θέλοντας να κάνει τον Ανδρέα να ζηλέψει και να γυρίσει πίσω χρησιμοποιεί τον Μίκη ως τον έρωτα της. Στο τέλος ο Αντρέας και η Μίκα ξαναπήγαν στην Βενετία και τα ξαναφτιάξανε ενω η Πάστα Φλώρα δέχτηκε τον άντρα της στο σπίτι.

ατάκα μοναδικη   Πάστα Φλώρα! ήρθες Στελιο !!!!!! 
Αλεκος Αλεξανδρακης , Διονυσης Παπαγιανοπουλος , Μαιρη Αρωνη , Τζενη Καρεζη , Κατερινα Γωγου , Δημητρης Καλλιβωκας 
Νο 4  ΟΣΤΡΙΓΓΛΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΡΝΑΚΙ 
Ένας χήρος  παλεύει να τα βγάλει πέρα με τα τρία αγόρια του, ως τη στιγμή που μπαίνει στη ζωή τους μια κυρία ατυχησασα και τον παραπλανει 


Η ατάκα: "Το νου σας ρεμάλια!" , ' Ατιμη κοινωνια , αλλους τους κατεβαζεις και αλλους τους ανεβαζεις στα ταρταρα  
Λαμπρος Κωνστανταρας , Μαρω Κοντου , Μιτση Κωνστανταρα , Σταυρος Ξενιδης 
ΝΟ 5 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ  του Τασου Μπουλμετη με μουσικη Ρεμπουτσικα  !!!!!τα λογια ειναι περιττα  !!!!!!

ακολουθει η επομενη αναρτηση top 5 favorites !!!!

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

το βραβειο της βδομαδας έχει γευση !!!!


"Παλιές και νέες γεύσεις, γνωστά και άγνωστα αρώματα μπερδεύονται στο Άρωμα Κουζίνας που περιμένει και τις δικές σας αισθήσεις να πάρουν μέρος σ' αυτήν την αναζήτηση. ¨

ΑΡΩΜΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ το λεει εσύ  και εγω μπορουμε να το ονομασουμε αρωμα των αισθησεων και των αναμνησεων , με εκεινα τα μαγικα κουταλια και τα βοτανια τα μπαχαρικα και το μοναδικο καλαθι του μηνα που μας εκπαιδευει στην οικονομια της φυσης με απλα και σοφο τρόπο 

Το ονομα της Λένα  , το ονομα της  SILENA  σημα της δυο ερωτευσιμα κερασια , φορεστε ποδια πιαστε κουταλες και τρεξτε να την γνωρισετε !!!!!                                                             αφιερωμενο εξαιρετικα !!!!Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013

Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

η βαφτιση του Γιωργη


«Τ’ άντρα τ’ αρέσει στο χορό να ν’ αναβαστά το γιο ντου,
και στο καλό και στο κακό να είναι στο πλευρό ντου»Μερικά καλοκαίρια πριν μας κάλεσαν οι φίλοι μας Ανδρέας  και Θάλεια στη βάφτιση του Γιωργή, όπου ήταν νονοί . Και καλά έως εδώ , ξεκινήσαμε για Κρήτη συγκεκριμένα για Ρέθυμνο  τέσσερα ζευγάρια μαζί με τους νονούς και πριν καλά καλά το καταλάβουμε μας ονομάτισαν συγκουμπαρους . Ξέρεις τώρα από Κρητική φιλοξενία  , ολα τέλεια  , υποδειγματικά , περιποίηση  έως ασφυξίας   και ας συγχωρεθώ με το συμπαθειο .

Η ώρα επτά το απόγευμα της παραμονής ύστερα από tον απογευματινό μας υπνάκο  μας ειδοποιούν οι κουμπάροι πως είναι έθιμο κουμπάροι και συγκουμπαροι να πάμε να ελέγξουμε τα σφακτα για την  μέρα    της βάφτισης , τίποτα το ιδιαίτερο απλά καθημερινά ρούχα, ,αναμεταξύ μας θαμάστε , ευκαιρία να γνωρίσουμε και το παιδάκι και τους γονείς , τα σόγια  πριν από την αύριο

Φορτωμένοι λοιπόν με δώρα , γλυκά ο καθένας μας  το κατιτί το ξεχωριστό  από το τόπο του για την χαρά της  βάφτισης,  στριμωχτήκαμε στο αυτοκίνητο που είχαμε νοικιάσει και ακoλουθήσαμε τους νονούς  , λίγο έξω από το Ρέθυμνο σε ένα μοναδικό χωριό

Από πού να ξεκινήσω ,  μας καλοδεχτήκαν , γέλια  φωνές , χαρές λες και γνωριζόμαστε χρόνια πίσω , λες και είμαστε  φίλοι  επιστήθιοι  από τα παλιά, άνδρες , γυναίκες και ένα μοναδικό παιδομάνι, όλοι οικογένεια , κουμπάροι , συμπεθεριά  . Έλεγα και εγώ άντε τώρα θα μας φέρουν και τον Γιωργή  να τον γνωρίσουμε  και ξαφνικά πετιέται από την μια γωνιά του κτήματος ένα πανέμορφο αγόρι πέντε χρονών  με κατάμαυρα μαλλιά και αστραφτερό βλέμμα , ένα κρητικατσι , με κιλότα  , στηβανακια , πουκάμισο , γιλέκο και μαύρο μαντήλι  στη κεφαλή   και αυτός ήταν ο Γιωργής
 Και τότε ήρθε η γιαγιά του  και η μάνα του και ο πατέρας και όλα  τα αδέλφια και οι αδελφαδες τους  μαζεύτηκαν από το σπίτι και τις αυλές  , πλησίασαν και οι νονοί γιατί είχε φτάσει η ώρα να παίξει ο Γιωργής την πρώτη του τουφεκιά . Η γιαγιά  παρέδωσε  το μπιστολάκι στο πατέρα του παιδιού  και εκείνος αφού τον κράτησε  στην αγκαλιά του  τον βοήθησε να ρίξει στη πέρα ακρια  σε κάτι στοιβαγμένα  τσουβάλια .
                                                                             
Άναψε το γλέντι για τα καλά  και οι κάλυκες από την πρώτη τουφεκιά ασημωθήκαν και μια και δυο και πέντε φορές  και άρχισαν και όλοι να ρίχνουν με την σειρά τους και δοστου τα καλέσματα με νεροπότηρα  σπιτικού κόκκινου  κρασιού   και τα γαμοπίλαφα, σαλάτες , τυριά  και  να τα χοντρά κρέατα και να  τα χοιρινά και  να τα αντικριστά  γιατί αν δεν φας πως θα ελέγξεις .

Και ενδιάμεσα σε όλα τούτα και εκείνα μια από τις θειες του μικρού έφτιαχνε με μοναδική   αφοσίωση  , ώρες ατέλειωτες στο τηγάνι   ζεστές  πίτες σφακιανες και τις  περίχυνε  με μελί , η απόλυτη  πανδαισία του ουρανίσκου .

 Ξημέρωμα πια αποκαμωμένοι , από το κρητικό φαγοπότι   φορτωμένοι με καλούδια , τσικουδιές,  γλυκίσματα ,  επιστρέψαμε στο Ρέθυμνο για να ξαποστάσουμε και να πάρουμε δυνάμεις για τις επόμενες μέρες που ακoλουθούσαν . Έχω πάει , και έχω έλθει , τέθοια παραμονή βάφτισης δεν μεταγινε  !!!!!!!
              
                                  

               Βραβείο συμμετοχής στο 1ο παιχνίδι (2ου κύκλου)
                                                    "ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ"Η συμμετοχη μου στο 1ο παιχνιδι ( 2ου κυκλου ) 

"ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ" της Φλωρας μας